🔍Прочитај ја статијата

Ќе се бираат в.д. претседатели на Кривичен и Врховен суд

Автор: Justicia.mkПрегледано: 336 патиОбјавено: 05/12/2016

Судскиот совет на седница закажана за денеска треба да избере вршители на должности на двата најзначајни судови во Македонија, Основниот суд Скопје 1 и Врховниот суд....

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

УНИЦЕФ повикува на подобрување на услугите за децата со попреченост

Автор: Justicia.mkПрегледано: 221 патиОбјавено: 05/12/2016

На промоцијата на извештајот „Проценка на алтернативни форми на згрижување и услуги за поддршка на семејствата и децата со попреченост“, владините партнери, организациите на лицата со попреченост, родителите на децата со попреченост и експертите диск...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Презентација на истражување за вклученоста на децата со посебни потреби во редовното образование

Автор: Justicia.mkПрегледано: 225 патиОбјавено: 05/12/2016

Народниот правобранител Иџет Мемет и заменик претставникот на Канцеларијата на УНИЦЕФ, Елспет Ериксон денеска во пресрет на Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби ќе го промовираат Извештајот од спроведеното истражување за вклученоста на деца...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Италијанскиот премиер Ренци, поразен на референдумот, ќе поднесе оставка

Автор: Justicia.mkПрегледано: 253 патиОбјавено: 05/12/2016

Со пеење и скандирања, противниците на референдумот за промена на Уставот на Италија излегоа на улиците во Рим за да ја прослават победата. Претходно премиерот Матео Ренци најави дека ќе поднесе оставка, со што третата најголема економија во Европска...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Доналд Трамп - новиот претседател на Америка

Автор: Justicia.mkПрегледано: 524 патиОбјавено: 09/11/2016

Изборите во Америка и реакцијата на меѓународните медиуми...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ


🔍Прочитај ја статијата

22/12/2016 „Новините во Законот за општа управна постапка и нивната рефлексија врз работата и актите на органите што го применуваат ЗОУП“

Автор: Justicia.mkПрегледано: 465 патиОбјавено: 25/11/2016

Институт за правно-економски истражувања и едукација „ЈУРИДИКА ПРИМА“, со особена чест и задоволство Ве поканува да присуствувате на еднодневниот семинар на тема: „Новините во Законот за општа управна постапка и нивната рефлексија врз работата и актите на органите што го применуваат ЗОУП“...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

22/11/2016 „Новите предизвици и актуелни прашања во македонското кривично законодавство и судската пракса“

Автор: Justicia.mkПрегледано: 1027 патиОбјавено: 03/11/2016

Институт за правно-економски истражувања и едукација „ЈУРИДИКА ПРИМА“, со особена чест и задоволство Ве поканува да присуствувате на еднодневниот семинар на тема: „Новите предизвици и актуелни прашања во македонското кривично законодавство и судската пракса“...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Работилницата на тема „Управување со правни ризици“

Автор: Justicia.mkПрегледано: 165 патиОбјавено: 29/09/2016

Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје со задоволство Ве повикува да учествувате...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

3rd Itinerant Summer University in the Balkans

Автор: Justicia.mkПрегледано: 104 патиОбјавено: 27/09/2016

се одржа Третиот патувачки летен универзитет...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

КАКОВ ПОПИС И ИЗБИРАЧКИ СПИСОК Ѝ СЕ ПОТРЕБНИ НА МАКЕДОНИЈА?

Автор: Бојан Маричиќ, Љупчо Петковски, Билјана БејковаПрегледано: 188 патиОбјавено: 30/11/2016

Истражувањето се однесува на постојните модели на спроведување пописи (традиционален, базиран на регистри и комбиниран) и нивната применливост......

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Месечен извештај - април 2016

Автор: Justicia.mkПрегледано: 409 патиОбјавено: 20/05/2016

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за март 2016 година ги опфаќа темите...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ