🔍Прочитај ја статијата

Постигнатиот договор меѓу четирите политичките партии (сите точки)

Автор: Justicia.mkПрегледано: 1287 патиОбјавено: 21/07/2016

Вчера (20.07.2016 година), четирите најголеми политички партии во Македонија склучија договор за разрешување на политичката криза во земјата. Во прилог можете да ги погледнете сите точки од „новиот“ договор меѓу политичките партии....

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Умерен напредок во преговорите за решавање на кризата во Македонија

Автор: Синиша Јаков Марушиќ - БИРНПрегледано: 837 патиОбјавено: 20/07/2016

За свежото посредство и започнатите меѓупартиски преговори со ЕУ и САД, не известија дека според извештаите, постигнат e некаков договор за клучните прашања....

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Владата „лизга“ закони кои ги ослабнуваат реформите

Автор: Justicia.mkПрегледано: 864 патиОбјавено: 13/07/2016

Двата правни акти за кои станува збор се измени на Законот за полиција, кој значително го намали влијанието на Министерот за внатрешни работи во именувањето полициски началници, и новиот Закон за владините реклами во медиумите, за кој критичарите вел...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Германскиот пратеник Хаиндл во Македонија за притисок врз клучните актери

Автор: Justicia.mkПрегледано: 819 патиОбјавено: 07/07/2016

Со посетата на германскиот пратеник Јоханес Хаиндл се очекува да се започне со нова дипломатска офанзива во Скопје, набљудувачите очекуваат од него да врши притисок врз владата за да ги исполни реформските приоритети на кои се согласија во ЕУ-посреду...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Месецов нови преговори за решавање на кризата?

Автор: Justicia.mkПрегледано: 875 патиОбјавено: 06/07/2016

Викторија Нуланд, помошник државен секретар на САД за европски и евроазиски прашања, ќе дојде во Македонија на 11 јули, изјавуваат политички извори вклучени во разговорите за кризата во Македонија....

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Вонреден состанок во Ректорат поради студентските избори на СПУКМ

Автор: Justicia.mkПрегледано: 997 патиОбјавено: 04/07/2016

„Она што УКИМ го направи е самоиницијативно се обидовме да помогнеме. Немаме право да се мешаме во работата на организација која аботи посебно од универзитетот. Не можеме да се мешаме во автономијата на студентското организирање. Апелирам уште еднаш ...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Џејмс В. Пардју: Македонија - централно балканска држава во криза

Автор: Justicia.mkПрегледано: 915 патиОбјавено: 01/07/2016

Сегашното занемарување на оваа мала и кревка земја од страна на ЕУ и САД ја поткопува демократијата и стабилноста на Балканот - Џејмс В. Пардју...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Што се случи на аеродромот Ататурк? Обвинет ИСИС откако се појавиле нови детали за нападот - најнови информации

Автор: Justicia.mkПрегледано: 1261 патиОбјавено: 30/06/2016

Турција го обвинува ИСИС откако се појавиле нови детали за нападот. Претседателот Реџеп Таип Ердоган изјави дека овој напад треба да биде пресвртна точка во глобалната борба против тероризмот....

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Што се случи на аеродромот Ататурк, во Истанбул, Турција?

Автор: Justicia.mkПрегледано: 1401 патиОбјавено: 29/06/2016

Вчеравечер во Турција, поточно во Истанбул, на аеродромот „Ататурк“ во 10 часот, три осмничени неидентификувани лица се самоубија со само детонирачки експлозив откако биле предизвикани и бил отворен оган од страна на Турската национална полиција на и...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Заклучни согледувања на ОН Комитетот за економски, социјални и културни права

Автор: Justicia.mkПрегледано: 1147 патиОбјавено: 28/06/2016

Комитетот на ОН за економски, социјални и културни права ги објави Заклучните согледувања по разгледувањето на 3-от периодичен извештај на Државата на 58-та седница од јуни 2016....

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

ПОТРЕБНО Е ПОСИЛНО ИСТАКНУВАЊЕ НА ЕВРО-АТЛАНТСКИТЕ ВРЕДНОСТИ ВО НАШЕТО ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ

Автор: Justicia.mkПрегледано: 2337 патиОбјавено: 25/06/2016

Интервју со д-р. Дарко Спасевски, доцент на Правниот факултет „Јустинијан први“ во Скопје, на темите право и образование...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Нова платформа за Македонската ревија за казнено право и криминологија

Автор: Justicia.mkПрегледано: 533 патиОбјавено: 25/05/2016

...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ