🔍Прочитај ја статијата

„Пристап до правда“ – Законот за бесплатна правна помош да се усогласи со новиот Закон за нотаријат

Автор: Justicia.mkПрегледано: 1078 патиОбјавено: 13/05/2016

за да се избегне изигрување на ранливите категории граѓани на кои им е потребен адвокат......

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

„Јустинијан Први“ со награда од 23-от Willem C. Vis International Arbitration Moot

Автор: Justicia.mkПрегледано: 505 патиОбјавено: 13/05/2016

подготовките за составување на нов тим и прием на нови студенти-членови за 2017 година се во тек...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Идентификуван неодамна пронајдениот череп кај Стража

Автор: Justicia.mkПрегледано: 387 патиОбјавено: 12/05/2016

DNA view програмата покажа дека се работи за...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Анализа на случаи од стратешко застапување

Автор: Justicia.mkПрегледано: 365 патиОбјавено: 12/05/2016

Македонското здружение на млади правници – МЗМП...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Дневен ред на наредната седница на Уставен суд (12-та седница 18.05.2016)

Автор: Justicia.mkПрегледано: 731 патиОбјавено: 12/05/2016

Уставен суд го има соопштено дневниот ред на иницијативи...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Што содржи последниот број на „Службен весник на Р.М.“ (бр.91/2016 од 11.05.16)

Автор: Justicia.mkПрегледано: 299 патиОбјавено: 12/05/2016

Информирање за содржината на последниот број на „Службен весник на Република Македонија“...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Адвокатите - регистрациони агенти имаат право на надоместок и награда

Автор: Justicia.mkПрегледано: 2196 патиОбјавено: 12/05/2016

Уставниот суд го укина ставот 7 од членот 35 од Законот за едношалтерски систем и водење на трговски регистар и регистар на други правни лица, со кој се предвидуваше извршената услуга регистрациониот агент да ја врши без надоместок и награда....

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Инфоден за програмите на Унијата: „Креативна Европа - потпрогрма Култура“ и „Европа за граѓаните“

Автор: Justicia.mkПрегледано: 471 патиОбјавено: 12/05/2016

Во организација на Делегацијата на Европската Унија во Скопје, Министерството за култура и Министерството за образование и наука...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Возач на камион под истрага за криумчарење на 69 мигранти

Автор: Justicia.mkПрегледано: 345 патиОбјавено: 11/05/2016

Камионот бил погодно направен за криумчарење мигранти, кои преку специјален отвор што се наоѓал на подот на шасијата, незабележано влегувале од под паркираното возило во товарниот простор...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Годишен извештај за спроведени активности на ЗКПКМ во 2015 година

Автор: Justicia.mkПрегледано: 314 патиОбјавено: 11/05/2016

Во прилог е извештајот за спроведени активности на Здружението за кривично право и криминологија за 2015 година...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Што содржи последниот број на „Службен весник на Р.М.“ (бр.90/2016 од 10.05.16)

Автор: Justicia.mkПрегледано: 1076 патиОбјавено: 11/05/2016

Информирање за содржината на последниот број на „Службен весник на Република Македонија“...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

УЈП: Листа на должници бр. 05/2015

Автор: Justicia.mkПрегледано: 638 патиОбјавено: 10/05/2016

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр.05/2016 за долгови доспеани до 31.01.2016 и неплатени до 31.04.2016 година...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ