🔍Прочитај ја статијата

Што содржи последниот број на „Службен весник на Р.М.“ (бр.88/2016 од 06.05.16)

Автор: Justicia.mkПрегледано: 380 патиОбјавено: 10/05/2016

Информирање за содржината на последниот број на „Службен весник на Република Македонија“...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Што содржи последниот број на „Службен весник на Р.М.“ (бр.89/2016 од 09.05.16)

Автор: Justicia.mkПрегледано: 572 патиОбјавено: 10/05/2016

Информирање за содржината на последниот број на „Службен весник на Република Македонија“...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Годишен извештај за работа на судот за 2015 година

Автор: Justicia.mkПрегледано: 641 патиОбјавено: 09/05/2016

Основниот суд Скопје 1 – Скопје, изминатата 2015 година ја заврши со значителни резултати во надминување на приливот на предмети, решавање на предмети кои се водат по стариот Закон за кривични постапки, како и воведување новитети со кои се олеснува п...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Кривична пријава за злоупотреба на лични податoци на „Фејсбук“

Автор: Justicia.mkПрегледано: 802 патиОбјавено: 09/05/2016

поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „злоупотреба на лични податоци“ по член 149 став 1 и 2 од Кривичниот Законик на Република Македонија......

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Што содржи последниот број на „Службен весник на Р.М.“ (бр.87/2016 од 06.05.16)

Автор: Justicia.mkПрегледано: 596 патиОбјавено: 09/05/2016

Информирање за содржината на последниот број на „Службен весник на Република Македонија“...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Фуере: Европа мора да биде подготвена да ги казни македонските лидери

Автор: Justicia.mkПрегледано: 571 патиОбјавено: 09/05/2016

Како што земјата тоне подлабоко во бездната, ЕУ треба да преземе порешителен став за одговорноста на владејачката партија. Исто така, треба да бидат подготвени дека напорите за посредување кои одат надвор од спорадични средби на лидерите, на секој че...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Шарената револуција низ слики

Автор: Justicia.mkПрегледано: 454 патиОбјавено: 09/05/2016

Шарената револуција низ слики (до 09.05.2016 година)...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

9-ти Мај Ден на Европа 2016 - Програма

Автор: Justicia.mkПрегледано: 555 патиОбјавено: 08/05/2016

програмата во рамки на Денот на Европа 2016...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

ДЗИС на Република Македонија стана членка на Federated Patent Register

Автор: Justicia.mkПрегледано: 817 патиОбјавено: 08/05/2016

Државниот завод за индустриска сопственост (ДЗИС) на Република Македонија...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Промовиран македонскиот превод на публикацијата „Прирачник за европското законодавство за заштитата на податоците“

Автор: Justicia.mkПрегледано: 398 патиОбјавено: 08/05/2016

Адвокатската комора на Република Македонија (АКРМ), Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев”, Бирото за застапување на Република Македонија пред Европскиот суд за човекови права и Народниот правобранител на Република Македонија...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Одржана втората обука на тема Истражувачкото новинарство – чувар на демократијата и човековите права

Автор: Justicia.mkПрегледано: 1341 патиОбјавено: 07/05/2016

Истражувачкото новинарство во Македонија, слободата на изразување на медиумите и новинарите...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Продолжување и продлабочување на соработката помеѓу Здружението на судии и Здружението за кривично право и криминологија

Автор: Justicia.mkПрегледано: 340 патиОбјавено: 06/05/2016

продлабочување на соработката меѓу двете здруженија...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ