🔍Прочитај ја статијата

Дневен ред на наредната седница на Уставен суд (12-та седница 11.05.2016)

Автор: Justicia.mkПрегледано: 748 патиОбјавено: 05/05/2016

Уставен суд го има соопштено дневниот ред на иницијативи...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Што содржи последниот број на „Службен весник на Р.М.“ (бр.86/2016 од 04.05.16)

Автор: Justicia.mkПрегледано: 469 патиОбјавено: 05/05/2016

Информирање за содржината на последниот број на „Службен весник на Република Македонија“...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Протест на осудените лица што издржуваат затворска казна

Автор: Justicia.mkПрегледано: 443 патиОбјавено: 05/05/2016

Хелсиншкиот Комитет за човекови права на Р.М. информира за тековните состојби во македонските казнено-поправни установи...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Премер и запишување на имот во катастарот по службена должност

Автор: Justicia.mkПрегледано: 482 патиОбјавено: 05/05/2016

„За овие две години, оваа мерка ја искористија околу 10.000 граѓани и правни лица на кои бесплатно им се утврди правото на сопственост на повеќе од 16.000 катастарски парцели“...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Хелсиншки Комитет за човекови права на Р.М. се приклучи кон мрежата Пристап до правда

Автор: Justicia.mkПрегледано: 499 патиОбјавено: 04/05/2016

Се проширува мрежата на здруженија за давање на бесплатна претходна правна помош...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Што содржи последниот број на „Службен весник на Р.М.“ (бр.85/2016 од 03.05.16)

Автор: Justicia.mkПрегледано: 486 патиОбјавено: 04/05/2016

Информирање за содржината на последниот број на „Службен весник на Република Македонија“...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Што содржи последниот број на „Службен весник на Р.М.“ (бр.83/2016 од 28.04.16)

Автор: Justicia.mkПрегледано: 437 патиОбјавено: 03/05/2016

Информирање за содржината на последниот број на „Службен весник на Република Македонија“...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Што содржи последниот број на „Службен весник на Р.М.“ (бр.84/2016 од 30.04.16)

Автор: Justicia.mkПрегледано: 617 патиОбјавено: 03/05/2016

Информирање за содржината на последниот број на „Службен весник на Република Македонија“...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Поднесен обвинителен акт против лекари за смртта на родилката во Гевгелија

Автор: Justicia.mkПрегледано: 314 патиОбјавено: 03/05/2016

...предизвикале влошување на здравствената состојба кај родилката што резултирало со смртен исход на сега покојната и на новороденчето......

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Промовирaн водич за постапувањe по криминaл од омрaза

Автор: Justicia.mkПрегледано: 402 патиОбјавено: 01/05/2016

промовиран практичен водич наменет за јавните обвинители и судии во земјата што работат со случаи на...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Измени и дополнувања на Конвенцијата за заедничка транзитна постапка - применливи од 1-ви Мај

Автор: Justicia.mkПрегледано: 409 патиОбјавено: 01/05/2016

со цел да се обезбеди непречено функционирање на трговијата помеѓу договорните страни...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
🔍Прочитај ја статијата

Втора правосилна пресуда со која се утврдува дискриминација на граничен премин

Автор: Justicia.mkПрегледано: 380 патиОбјавено: 01/05/2016

повреда на правото на слобода на движење...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ