Пронајдоци и патенти

Автор: Светската организација заинтелектуална сопственост
Прoчитана: 911 пати
Датум на објава: 15/08/2014

 

Пронајдоци и патенти“ е првата од серијата публикации на Светската организација за интелектуална сопственост, со наслов „Да учиме од минатото, да создаваме за иднината,“ наменета за помладите ученици. Оваа серија беше покрената како признавање на важноста што децата и младите возрасни лица ја поседуваат како создавачи на нашата иднина.


Намената на оваа публикација е да понудат основни информации за пронајдоците и за патентите. Целта е да се прикаже значајноста на пронаоѓачите, на нивните пронајдоци и на патентите - и тоа низ игри, низ вежби кои поттикнуваат размислување и низ конкретни примери.

 

Доколку сакате да ја погледнете или преземете оваа публикација, тоа можете да го сторите со клик овде.

 

Доколку сте заинтересирани можете да ги погледнете и другите публикации кои можете да ги преземете од Justicia.mk.