10/12/2014 Меѓународен ден на правата на човекот

Автор: Justicia.mk
Прoчитана: 421 пати
Датум на објава: 07/12/2014

 

ПРАВНИОТ ФАКУЛТЕТ „ЈУСТИНИЈАН ПРВИ“ ВО СКОПЈЕ ИМА ЧЕСТ ДА ВЕ ПОКАНИ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА 10 ДЕКЕМВРИ – МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ПРАВАТА НА ЧОВЕКОТ

10.12.2014 година (среда), Свечен амфитеатар (Амфитеатар 1), 11 часот

 

1. Говор на Н.Е. Д-р Кристине Д. Алтхаузер, Амбасадор на Сојузна Република Германија

2. Настап на најдобриот оратор од XVIII Ораторска вечер „Иво Пухан“

3. Презентација на изданијата на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во текот на 2014 година.