Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за септември 2013 година

Автор: Хелсинсшки комитет за човекови права на Р.М.
Прoчитана: 442 пати
Датум на објава: 05/12/2013

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за септември 2013 година ги опфаќа темите: Зголемен бројот на инциденти и кривични дела сторени од омраза, Иницијатива до Уставниот суд за Законот за прекинување на бременоста, Судски преседан со меѓународниот надзор над условите во притворите, Лицата со оштетен слух бараат да бидат слушнати од државата, Бесплатниот превоз за постари лица во ЈСП е дискриминаторски и Права на ЛГБТИ заедницата.

 

Месечниот извештај можете да го преземете на следниов линк