Меѓународната организација на трудот за ВРАБОТУВАЊЕ на младите

Автор: Justicia.mk
Прoчитана: 535 пати
Датум на објава: 27/01/2014

ВРАБОТУВАЊЕ НА МЛАДИТЕ ?!?!

 

Светот се соочува со влошување на ситуацијата поврзана со вработувањето на младите, скоро 73 милиони млади луѓе во светот бараат работа. Меѓународната организација на трудот ја предупредува генерацијата на млади работници кои се соочуваат со невработување, зголемена неактивност и несигурната работа во развиените земји.

 

Програмата на Меѓународната организација на трудот работи преку светска мрежа на технички тимови во своето седиште во Женева и во преку 60 канцеларии во светот. Програмата обезбедува помош на земји во развој  на нивните цели и координирани интервенции за вработување на младите. Овој интегриран пристап комбиниран со макро-економските политики и поставените цели се однесуваат на понудата и побарувачката на трудот, како и на квантитетот и квалитетот на вработувањето.

 

Повеќе за Меѓународната организација на трудот можете да видите на следниот ЛИНК.