The Guardian: Најдобрите 6 книги кои иден студент по право треба да ги прочита

Автор: Justicia.mk
Прoчитана: 3296 пати
Датум на објава: 22/01/2014

 

Угледниот весник „The Guardian“, во една анкета во 2012-та година, ги запрашал своите читатели кои се најдобрите книги кои би требало еден иден студент по право да ги прочита. Еве ги првите шест:

 

  1. The Rule of Law од Tom Bingham
  2. Letters to a Law Student од Nicholas McBride
  3. Glanville Williams: Learning the Law (ATH Smith)
  4. What About Law? од Catherine Bernard et al
  5. Eve Was Framed од Helena Kennedy
  6. Bleak House од Charles Dickens

 

Се надеваме дека оваа статија ќе ги поттикне оние најамбициозните доколку веќе ги немаат прочитано да најдат некои од нив и прочитаат.

 


Извор: www.theguardian.com