Практични совети за внатрешна ревизија

Автор: Justicia.mk
Прoчитана: 952 пати
Датум на објава: 19/12/2013

Внатрешните ревизори треба да ги земат во предвид следните предлози при усвојување на повелбата за внатрешна ревизија. Ова упатство нема за намера да ги опфати сите аспекти кои можеби се потребни при усвојувањето на повелбата, туку едноставно претставува препорачана група на ставки кои треба да се разгледаат. 

 

Оваа публикација е плод на проект финансиран од ЕУ и раководен од Европската Агенција за Реконструкција да служи како техничка помош на Министерството за финансии за развој на внатрешна ревизија.

 

Целата публикација можете да ја погледнете овде.

 

Доколку сте заинтересирани можете да ги погледнете и другите публикации кои можете да ги преземете од Justicia.mk.