09/06/2015 Еднодневна работилница „Процесот на меѓународно помирување“

Автор: Justicia.mk
Прoчитана: 526 пати
Датум на објава: 02/06/2015

 

На 9 јуни 2015 година со почеток во 10 часот ќе се одржи еднодневна работилница „Процесот на меѓународно помирување: Политички, правни и социјални аспекти“ во Старата сала за ННС (меѓу амф. 3 и 4).

 

 

Со работилницата ќе раководи проф. д-р Ан Базан (Scienco Po Paris) и наставник од Правниот факултет во Скопје.

Студентите кои ќе учествуваат на двочасовната работилница ќе добијат сертификати од Амбасадата на Република Франција и Правниот факултет во Скопје.

Пријавување на учеството: sebastien.botreau-bonneterre@diplomatie.gouv.fr