Тука можете да се проверите на ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК

Автор: Justicia.mk
Прoчитана: 15034 пати
Датум на објава: 09/02/2016

 

Сакате ли да проверите дали ве има на избирачкиот список, на кое гласачко место гласате, точни ли ви се податоците. Погледнете го последно ажурираниот избирачки список на интернет.

 

Веб порталот за проверка, направен од страна на Државната изборна комисија, е едноставен за користење. За проверка треба да го внесете матичниот број (ЕМБГ) и да го внесете кодот од сликата која самиот портал ја генерира поради безбедносни причини.

 

Избирачкиот список кој е ставен на оваа веб страна е доставен од страна на Државниот завод за статистика на 25.01.2016 година. Истиот е резултат на  законско редовно ажурирање на податоците добиени од страна на Министерство за внатрешни работи и содржи податоци за граѓаните со состојба заклучно со 01.12.2015 година

 

ИЗБИРАЧКИ СПИСОК

(клик овде за линк)