Меѓународна Адвокатска Комора

Автор: Justicia.mk
Прoчитана: 690 пати
Датум на објава: 03/02/2014

Меѓународната адвокатска комора (МАК) е формирана во 1947 година и претставува водечка организација на правните практичари, адвокатските комори и правните општества.

 

Меѓународната адвокатска комора има влијание во развојот и реформите на меѓународното право и ја обликува иднината на правната професија во целиот свет.

 

Во МАК членуваат повеќе од 50 илјади правници, повеќе од 200 адвокатски комори и правни општества ширум светот. Комората има значајна експертиза во обезбедување на правна помош до сите глобални правни општества. 

 

Структурата на Меѓународната адвокатска комора

 

Повеќе информации можете да најдете на следниот линк http://www.ibanet.org/.