Месечен извештај - април 2016

Автор: Justicia.mk
Прoчитана: 890 пати
Датум на објава: 20/05/2016

 

Месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за март 2016 година ги опфаќа темите:

 

  • Донесена прва пресуда со која се утврдува мобинг во Македонија;
  • Помилување на политичари и нивни соработници од страна на Претседателот;
  • Протести и приведувања;
  • Бегалска криза.

 

Месечниот извештај може да го преземете на следниов линк.