Прашањата за економијата во сенка од љубовниот скандал на претседателот Оланд

Автор: Justicia.mk
Прoчитана: 341 пати
Датум на објава: 05/01/2014

 

Во Франција колку и да е жешка темата за економијата, годишната конференција за економијата  на претседателот Франсоа Оланд не помина без прашања од медиумите за љубовниот скандал кој го потресе.

 

На прашањето дали Валери Триевелер е сеуште првата дама на Франција, францускиот претседател одби да одговори. „Прашањата околу приватниот живот треба да останат подалеку од очите на јавноста, ценејќи ги сите инволвирани страни. Не е ова правото место за да збориме на оваа тема“ одговори претседателот Оланд. Сепак вети дека ќе даде одговор пред неговата посета на САД закажана за на 11ти февруари.