За адвокатите телефонско закажување на посета на Затвор Скопје - Скопје

Автор: Justicia.mk
Прoчитана: 653 пати
Датум на објава: 15/01/2014

 

Казнено поправната установа, Затвор Скопје – Скопје по барање на Адвокатската комора воведе нов начин за закажување на посети на притворени и осудени лица за адвокатите како што е случај и во КПД Идризово. Со цел надминување на долготрајните чекања за посета од страна на адвокатите воведен е телефонски број на кој адвокатот кој има намера да реализира посета, треба да ја најави ден порано.

 

Во еден временски термин можат истовремено да се остварат максимум 4 посети, односно вкупно не повеќе од 32 посети во еден ден. Термините се следни: 08:30; 09:30; 10:30; 11:30; 12:30; 13:30; 14:30; и 15:30, секој работен ден.

 

Телефонскиот број за закажување посета во Затвор Скопје е 02/2650-546.

 

За повеќе информации, повелете на следниов линк.

 


Извор: Адвокатска комора на Република Македонија - www.mba.org.mk