Пријателство од Ким Јонг Ун... што се случува моментално на корејскиот полуостров?

Автор: Justicia.mk
Прoчитана: 452 пати
Датум на објава: 24/01/2014

 

Непредвидливиот режим на Северна Кореја, по безброј закани против Јужна Кореја, ракетни проби и што се не, денес одеднаш Пјонгјанг испрати отворено писмо до Јужна Кореја, барајќи да станат пријатели.

 

Отвореното писмо испратено од страна на Националната комисија за одбрана на Северна Кореја, главната воена установа на земјата, е по налог на 30-годишниот лидер Ким Јонг Ун. "Важно е да се подобрат односите меѓу Северна и Јужна Кореја, и да се преземат храбри одлуки за запирање на сите офанзивни воени операции".

 

Оваа вест доаѓа неколку дена пред почетокот на заеднички воени вежби на САД и Јужна Кореја.

 


Извор: www.tanea.gr