31.01.2014 ФОРУМ ЦСИД: Повик за учесници во школата за активно граѓанство

Автор: Justicia.mk
Прoчитана: 994 пати
Датум на објава: 25/01/2014

 

Школа за активно граѓанство: Форум – Центар за стратегиски истражувања и документација (Форум ЦСИД) објавува повик за петтата група учесници кои ќе посетуваат три модули обуки во текот на 2014 година со следен редослед:

  • прв модул – февруари;
  • втор модул – април; и
  • трет модул – јуни.

Школата за активно граѓанство има за цел да обезбеди неопходно знаење и вештини за реализирање граѓански иницијативи.

 

За кого

 

Школата за активно граѓанство се организира за млади, претставници на граѓански организации и неформални групи. Кандидатите треба да ги исполнуваат следниве критериуми:

  • старосна граница од 18 до 35 години; и
  • активно членство во граѓанска организација или неформална група.

Рокот за пријавување е 31 јануари 2014-та година. За повеќе информации околу содржината и пријавување повелете на веб-порталот на проектот на УСАИД за граѓанско општество.