Од понеделник НОТАРИТЕ електронски поврзани со КАТАСТАРОТ

Автор: Justicia.mk
Прoчитана: 463 пати
Датум на објава: 02/02/2014

 

На прес-конференција беше промовирано новото поврзано функционирање на нотарите со Катастарот. Од понеделник нотарите ќе можат за сите свои документи кои ги работат, да прибават документи од Катастар преку електронски систем на барања со електронски потпис и времен жиг.

 

Како што беше изјавено, со овие измени ќе се зголеми одговорноста на нотарите како и сигурноста на издадените документи. Одговорноста за правната сигурност ќе биде на нотарите.