Ве има ли на избирачки список?

Автор: Justicia.mk
Прoчитана: 1760 пати
Датум на објава: 04/02/2014

 

Проверете дали ве има на избирачкиот список и на кое гласачко место гласате. Доколку имате промена на адресата во личната карта за време на 2013 година, највероватно имате и ново гласачко место.

 

Веб порталот за проверка, направен од страна на Државната изборна комисија, е едноставен за користење. За проверка треба да го внесете матичниот број (ЕМБГ) и да го внесете кодот од сликата која самиот портал ја генерира поради безбедносни причини.

 

 

ИЗБИРАЧКИ СПИСОК

(клик овде за линк)

 

 

Моменталниот избирачки список беше ажуриран и е со податоци за граѓаните со состојба заклучно со 17.10.2013 година.