Виенска конвенција за дипломатски односи

Автор: justicia.mk
Прoчитана: 5505 пати
Датум на објава: 16/12/2013

Виенска конвенција за дипломатски односи составена на 18.Април 1961 година.

 

Државите договорнички на оваа конвенција, потсетувајќи дека, од најстарите времиња, народите на сите земји го признаваат статусот на дипломатски агенти, се согласија да ја состават оваа конвенција за дипломатски односи.

 

Конвенцијата можете да ја погледнете овде.

 

Доколку сте заинтересирани можете да ги погледнете и другите публикации кои можете да ги преземете од Justicia.mk.