Урнек за составување на бизнис план

Автор: Justicia.mk
Прoчитана: 6485 пати
Датум на објава: 17/12/2013

 

Креирањето на бизнис план е една од најважните задачи при отпочнување на сопствен бизнис. Како што се одвива процесот на креирање бизнис план, ќе произлегуваат прашања или проблеми на кои никогаш не сте помислувале, а кои доколку не се разгледаат на време можат во иднина да предизвикаат сериозни проблеми.

 

Кога планот е направен, вие подобро можете да ги сфатите можностите и потенцијалните “дупки“ во бизнисот. Добар бизнис план не е совршен метод за успех, но, се очекува дека следејќи ги насоките при креирање на бизнис план, вашиот бизнис ќе има подобра шанса за успех.

 

 

Урнекот за составување на бизнис план, можете да го преземете тука.

 

Доколку сте заинтересирани можете да ги погледнете и другите документи кои можете да ги преземете од Justicia.mk.